Allt för ditt hemmakontor

De senaste två åren har allt fler blivit vana att jobba hemifrån. Vad som inte riktigt hängt med på det är arbetsmiljön. När vi jobbar hemifrån kompromissar många med sin ergonomi, rast och generella arbetsmiljö. Det känns helt enkelt inte värt att investera i något som för många är temporärt. Men, det kan vara skadligt.

Hur är det dåligt för mig?

Att jobba hemifrån kan vara smidigt och skönt för många. Men endast om arbetsmiljön är bra. Sitter du på en obekväm stol i flera timmar om dagen så kommer det bidra till att du får ont i rygg och handleder. Många arbetsskador har på senaste hänt just hemma, då de inte anpassat sin arbetsplats på samma sätt som den är anpassad på kontoret.

Vad borde jag tänka på?

Jobbar du hemma så är en bekväm stol, ergonomisk sittställning och en trevlig arbetsmiljö precis lika viktigt – om inte ännu mer viktigt än på ditt vanliga kontor. Du kan handla online för att förbättra din arbetsmiljö hemma. Både du, din rygg och ditt mående kommer tacka dig för detta om det visar sig att hemarbetet blir långvarigt. Handlar du på nätet så har du också returrätt om det visar sig att varan du köpt inte passar just ditt hemmakontor.